WakahChan | Plan-B | Oorlogstaal

Tijd voor Plan-B

door Rob Niessen

‘Tijd voor Plan-B is’ een terugkerend thema. Nederland brokkelt op diverse fronten steeds verder af. WakahChan biedt een Plan-B.

Europa’s Roekeloze Oorlogsretoriek: Een Stap in de Verkeerde Richting

Het is een verontrustende trend die zich door Europa verspreidt als een schaduw over het continent: de groeiende neiging van landen om zich te hullen in oorlogsretoriek in plaats van te streven naar vreedzame oplossingen voor conflicten. In plaats van te kiezen voor mediatie en vredesonderhandelingen, lijken Europese landen steeds meer te vertrouwen op dreigende taal en militaire opbouw als antwoord op geopolitieke uitdagingen. Deze ontwikkeling is niet alleen zorgwekkend, maar ook uiterst contraproductief.

Het is duidelijk dat Europa een roerige geschiedenis heeft als het gaat om conflicten en oorlogen. Eeuwenlang hebben Europese naties met elkaar gestreden, met verwoestende gevolgen voor miljoenen mensen. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog werd de Europese Unie opgericht met als voornaamste doelstelling vrede en stabiliteit te waarborgen op het continent. Echter, lijken we nu, in de 21e eeuw, terug te vallen in oude patronen van militarisme en agressie.

Neem bijvoorbeeld de recente opstelling van bepaalde Europese landen ten aanzien van internationale conflicten. In plaats van te zoeken naar diplomatieke oplossingen, horen we leiders spreken over het versterken van militaire capaciteiten, het opvoeren van defensie-uitgaven en het dreigen met harde actie. Dit roept de vraag op of we werkelijk hebben geleerd van de geschiedenis, of dat we gedoemd zijn om dezelfde fouten keer op keer te herhalen.

Het gebruik van dreigende taal en militaire opbouw kan de situatie alleen maar verergeren. Het kan leiden tot een escalatie van spanningen, misverstanden en uiteindelijk zelfs tot gewapende conflicten. Bovendien ondermijnt het de geloofwaardigheid van diplomatieke inspanningen en vredesonderhandelingen. Waarom zou een land bereid zijn om te onderhandelen als het geconfronteerd wordt met dreigementen van militaire interventie?

BRON: Defensie.nl

Conclusie: Er is geen enkele intentie om tot een oplossing te komen, wellicht is het tijd voor Plan-B !

Rob Niessen

WakahChan | Profile - Rob Niessen

Ik ben Rob Niessen en maak deel uit van het WakahChan Team. Voor mij is WakahChan niet alleen een Plan-B maar zelfs een Plan-A geworden. Sinds 9 maart woon ik met mijn familie in Playa Del Carmen en werk hier mee aan de realisatie van het WakahChan project

Bij WakahChan streven we naar het creëren van een moderne gemeenschap waarin alle leeftijden harmonieus kunnen floreren in samenwerking met de natuur. Ons dorp zal zich op een holistische en duurzame manier ontwikkelen. We koesteren zowel onze omgeving als onszelf door gebruik te maken van eeuwenoude kennis en nieuwe uitvindingen. Daarnaast voeden we onze lichamen en onze omgeving met cognitieve, sociale/emotionele, creatieve en spirituele intelligentie en leerstellingen. Onze voeding bestaat uit natuurlijke, nog te planten vruchten en groenten, en we voorzien in onze eigen watervoorziening en energiebehoefte. 🌿🌱🌞